Bodrogi Józsefné

Bodrogi Józsefné vagyok, 46 éves, két gyermek édesanyja. (Zsolt 27 éves, Beáta 22 éves, mind a ketten szobrászok). Katolikusnak születtem, de a vallást valójában nem gyakoroltam. Szüleim nagy szeretetben, szigorúságban, becsületre és istenfélelemre neveltek mind a hármunkat, két lánytest-véremmel együtt. Be is írattak hittanórára az ózdi kistemplomba, de rövid időn belül abba kellett hagynom, mert apám munkahelye vált függővé az én templombajárásomtól, mivel párttag is volt.
Emlékszem, a sok tudományos könyvei között volt egy nagy fekete könyv is, a Biblia. Bár nem ismertem a tartalmát, mégis titokzatosnak tûnt számomra. Esténként mindig elimádkoztunk egy imádságot, amit édesanyánk és nagyma-mánk tanított. Két, már felnőtt gyermekemet én is ilyen szellemben neveltem föl férjemmel együtt. Munkahelyemen elismert, megbecsült dolgozó voltam. A rendszerváltozás, mint sok másnak, munkanélküliséget hozott számomra is. Szakmám bőrdíszmûves, 1991-ben vállalatunkat fölszámolták. A munkanélküli időszakban, átképeztettem magam női ruhakészítőnek. 1994. márciusban, a tanfolyam elvégzésével elhelyezkedtem egy külföldi KFT-nél. Szerettem ott dolgozni. Másfél év múlva elbocsátottak, ilyen-olyan oknál fogva. Nagyon fájt ez nekem, szégyennek éreztem családom és ismerőseim előtt és igazságtalannak tartottam. Egy ismerős lelkésznek beszéltem ezekről a dolgokról, aki elmondta, hogy van megoldás. Beszélt Jézusról, és én elfogadtam Őt. Legfőbb vágyam ekkor még mindig az volt, hogy visszakerüljek volt munkahelyemre. Vezetőim hosszas könyörgés után visszavettek. Így az újabb, két hónapos munkanélküliségem megszûnt.

1996-ban hallottam a reiki erőről, mint egyetemes "isteni" erőről, melyről azt mondják, hogy a rákos betegeket is meggyógyítja. Jelentkeztem egy tanfolyamra, amit okleveles nemzetközi természetgyógyászként végeztem el. Örültem, hogy másoknak gyógyulást hozhatok. Azt hittem, hogy ez a szeretet energiája, ami Istentől ered. Ingyen kaptam, és én is önzetlenül gyakoroltam. (Munka-helyemen is "gyógyítottam". Volt, aki hitt benne, de volt, aki démoni erőnek nyilvánította.) 1996. októberében újra elbocsátottak munkahelyemről. Minden összeomlott bennem. Ekkor Isten a pünkösdi gyülekezetbe hívott. Csodálatos volt az első alkalom, az ige. A szeretet, amit átéltem, megragadott. Tudtam, hogy itt a helyem. Gyülekezeti barátaimnak beszéltem a természetgyógyászatról, de ők elmondták, hogy helytelen úton járok. Ekkor még nem ismertem eléggé a Szentírást. Intenzíven jártam az alkalmakra, olvastam a Bibliát, egyre erősödtem a hitben. Miután megismertem az igazi isteni szeretetet Jézus Krisztusban, már tudtam, hogy nem Istentől van a természetgyógyászat, hanem okkultizmus, ezoterika, spiritizmus, megtévesztés, amivel engem is becsaptak. Megtagadtam Jézus nevében ezt az okkult szennyet. Jézus mellett döntöttem inkább, átadtam Neki az életemet. Bemerítkezési tanításra jártam, a reikis oklevelet elégettem, valamennyi ehhez kapcsolódó könyvemmel együtt. 1998 május 3-án bemerítkeztem, és régi életemet megtagadva, új életet kezdtem Krisztusban.

Ő az egyetlen igaz út, a világosság számomra. Hálás vagyok Neki, mert meg-tisztított, megszabadított. Azóta megváltozott az életem, kaptam Általa munkahelyet, csakúgy mint a családom többi tagja is. Ő munkálkodik az életünkben, áldom, magasztalom, és imádom Őt! Soha el nem hagyom! (1999.)